Startup
Tools

Hier kan je een overzicht vinden van presentaties, publicaties, handige tools, documenten.. die je kunnen helpen en inspireren om van je idee een succesvolle onderneming te maken.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen

AngelList

Of je nu een beginnende startup bent die naar een eerste investeerder zoekt of je zoekt nieuwe werknemers om je team te versterken, AngelList staat je bij. Als een sociaal platform waar jonge startups met elkaar en met investeerders in contact komen kan je hulp vragen en jobs aanbieden voor het juiste doelpubliek.

Schermafbeelding 2015-12-21 om 14.05.50

FounderSuite

Beginnen als startup is niet altijd evident. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden en de juiste manier vinden om al die zaken te managen blijkt vaak geen eenvoudige taak. FounderSuite helpt je aan de hand van een aantal gebundelde tools en templates snel en overzichtelijk je bedrijfje op te bouwen. De service biedt opties om efficiënt je doelgroep te onderzoeken, investeerders te managen, marketing en PR te voeren en de meest arbitraire basisdocumenten vorm te geven en te bundelen.


Schermafbeelding 2015-12-14 om 10.33.38

Forest

Tegenwoordig schreeuwt zowat alles om je heen om aandacht. Je mobiele telefoon vanuit je broekzak, je smartwatch van aan je pols, je Facebook-profiel vanuit je browser. Ondanks dat al die dingen vaak niet zo dringend zijn, check je voortdurend al die apparaten voor de volgende update. Forest helpt je jezelf in bedwang te houden en je te focussen op je werk, want zeker als startup telt elke seconde die je in je werk investeert. In Forest groei je jouw eigen bos door zelf een plant of boom naar keuze te selecteren die je over verloop van een zelf gekozen tijd laat groeien. Verlaat je de app, dan sterft de plant echter af. Hoe groter je bos, hoe meer tijd je investeerde in je werk.Hoe groter je bos, hoe productiever je was.

Slack

Slack is een communicatie-tool voor bedrijven en teams die je snel en makkelijk communities op laat zetten waarin je bestanden kan delen, discussiëren over zaken en (voor de IT-gerelateerde startups) stukjes code kan posten. Slack helpt teams van uiteenlopende groottes op een snelle en efficiënte manier communiceren zonder teveel van je werk afgeleid te worden. De tool is intussen in de startup-wereld een vaste waarde geworden en kan onder andere Twitter en NASA tot zijn users rekenen.

slack screen

Wegwijs in subsidies voor startups

Het Agentschap ondernemen biedt een handige tool aan om je weg te vinden tussen alle subsidies en financieringsmaatregelen voor de ondernemer:


 • De belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden

 • Subsidies én financieringsmaatregelen

 • voor de ondernemers actief in het Vlaamse Gewest


http://www.agentschapondernemen.be/subsidiedatabank

Start with Why by Simon Sinek

Als ondernemer leef je voortdurend in onzekerheid, over je beslissingen, over de richting die je uitwil, over de manier van werken, etc. Op zo'n moment is het goed om te kunnen vertrekken vanuit een soliede basis, iets wat (bijna) nooit zal veranderen. En dat is de WHY van je bedrijf. Dezelfde WHY is is voor Simon Sinek de basis voor alle communicatie. Je kan het boek lezen, maar met deze TED talk ben je er op een kwartier door.

Link: www.startwithwhy.com

De Essays van Paul Graham

Paul Graham is één van die figuren in startup scene die je gelezen moet hebben. Als oprichter van Y Combinator, de oer-startup-incubator, heeft hij een pak ervaring en hij deelt deze graag met de wereld. Zijn essays zijn dan ook wereldberoemd en behandelen tal van vragen die je je als startup ondernemer misschien stelt, en telkens op een zeer hoog niveau.

Link: paulgraham.com

paulgraham-Essays

Mindmeister

Gebruik je mindmaps om je gedachten te ordenen, een pitch voor te bereiden of de structuur van een document of website uit te tekenen? Dan is Mindmeister de tool voor jou. De tool synched perfect tussen verschillende platformen en de interface is zo intuïtief dat je in no-time een mindmap hebt gemaakt. Zelfs op je smartphone terwijl op de metro wacht.

Link: www.mindmeister.com

mindmeister_online

This Weeks in Startups

Jason Calacanis ontvangt elke week een nieuwe gast die zijn ervaringen in de startup wereld deelt. Als je op zoek bent naar down-to-earth advies, recht uit de praktijk, dan moet je deze video podcast volgen:

Link: thisweekinstartups.com

This Week In Startups

Point

In een team werken en ideeën delen, dat moet vooruit gaan. Installeer daarom de @POINT plugin in je Chrome browser. Deze laat je toe om bliksemsnel links te delen met je teamgenoten.

Link: getpoint.co

Get Point

.PDF Business Start-up Pack

This Start-up Pack contains the key legal documents that an early stage start-up will need and includes:


 • a step by step guide to setting up a company in Belgium

 • a subscription and shareholders’ agreement

 • an intellectual property assignment agreement

 • a non-disclosure agreement

 • a standard employment contract

 • an intellectual property checklist

 • a tax checklist, and

 • a checklist of regulatory restrictions.