Heb jij goede voornemens voor 2019?

focus-newyear.jpeg

Gezonder eten, meer bewegen, je smartphone vaker aan de kant leggen, meer tijd maken voor familie en vrienden: bij het begin van het nieuwe jaar maken heel wat mensen goede voornemens.

Of je nu gelooft in het maken van goede voornemens of niet, de jaarwisseling is ook voor jouw onderneming een ideaal moment om alles op een rij te zetten en fris aan het nieuwe jaar te beginnen. Wat wil je in 2019 bereiken? Meer omzet? Nieuwe klanten? Een nieuwe manier van werken? Nieuwe producten of ideeën lanceren? Wat ook je doelen voor het nieuwe jaar zijn, als je wil dat je in je opzet slaagt, moet je het op de juiste manier aanpakken.

Het begin van het nieuwe jaar is het ideale moment om even op de pauzeknop te drukken en jezelf binnenstebuiten te keren. Een moment van reflectie om je focus te herwinnen. Want let's be honest: zonder focus red je het niet.

Als ondernemer heb je massa's goede ideeën en ben je voortdurend bezig met opportuniteiten en creatieve mogelijkheden voor je bedrijf. Omdat je zo gepassioneerd en gedreven opgaat in je dagelijkse bezigheden, loop je helaas ook het risico dat je je focus verliest.

En dat is nefast voor je onderneming.

Wat je goede voornemens voor het nieuwe jaar dus ook mogen zijn: als je wil dat ze kans op slagen hebben, dan moet je ervoor zorgen dat je focus goed zit. Ons advies? Zet even een stapje terug, zodat je mentaal fris en met een aangescherpte visie het nieuwe jaar kan induiken. Hulp nodig? Boek een afspraak met Sara Rachdi voor een FOCUS - meeting!

Veel succes!