Zet je dromen om in daden.

randy-tarampi-U2eUlPEKIgU-unsplash.jpg

"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren." Het moeten zowat de meest geciteerde woorden van Willem Elsschot zijn. En dan vooral bij mensen die een zekere drempelvrees hebben om met hun dromen aan de slag te gaan. Droom je er al jaren van om een eigen onderneming op te starten, maar heb je nog steeds de stap niet gezet? Loop je al een eeuwigheid op een geweldig idee te broeden, maar komt het er maar niet van om dat idee om te zetten in de praktijk? Wees gerust: je bent beslist niet de enige.

We dromen immers allemaal van een beter leven. We willen allemaal iets hebben waarvoor we 's morgens met de glimlach uit ons bed komen. We willen stuk voor stuk het beste uit onszelf halen en het leven leiden waartoe we in staat zijn. Het probleem is: hoe harder we iets willen, hoe meer we stiekem blijven hangen in de status quo. Iets in ons onderbewuste houdt ons tegen om met onze dromen aan de slag te gaan. You can't always get what you want, zongen de Rolling Stones, maar is dat wel zo?

Feit is: door te dromen alleen, verandert er niets. Het is niet zo dat wie harder of meer droomt, plots de successen aan elkaar rijgt. Door te wachten op het juiste moment gebeurt er helemaal niets. Pas wanneer we aan de slag gaan met onze dromen, kan er iets veranderen.

Wacht dus niet tot je dromen zichzelf realiseren. Neem je toekomst zelf in handen. Denk er eens over na: waar ben je bang voor? Wat houdt je tegen? Geloof in jezelf en ga ervoor. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat alles blijft zoals het is?

Je hoeft overigens niet alles tegelijkertijd te doen. Doe het stap voor stap en begin met kleine dingen. Concrete dingen die je meteen resultaat tonen. Weet je niet hoe? Vraag dan raad aan een ervaringsdeskundige in je omgeving.

Door meteen aan de slag te gaan, zorg je ervoor dat je niet te lang in de analysefase blijft hangen. Als je het hele traject in je hoofd probeert uit te tekenen voor je aan de slag gaat, dan begin je allicht nooit. Er bestaat weldegelijk zoiets als overthinking it. Ban zeker de 'wat als...'-gedachten uit je hoofd, want die brengen je nergens. Sommige dingen kan je niet controleren, probeer het dan ook niet. Focus op de dingen die je wel kan.

Het belangrijkste advies hebben we tot het laatste opgespaard: neem je dromen zelf serieus. Geloof niet alleen in jezelf, maar ook in je dromen. Zorg dat je er rotsvast van overtuigd bent dat je dromen realiteit kunnen worden. Want dan pas kan je er 100 % voor gaan.

Succes!

Toch een helpende hand nodig? Iemand die je kan helpen bij de eerste stappen? Onze experten weten vast raad. Stuur ons een mail op info@thinkwithpeople.be.