Canva

Een Facebook-banner, Twitter-header, of leuke prent om een blogpost mee op te fleuren; ze zijn essentiëler dan je denkt. Als ondernemer ontbreekt je vaak de tijd om een meesterwerk in elkaar te steken met ingewikkelde programma’s als Adobe Illustrator, Photoshop of InDesign, laat staan die tools degelijk onder de knie te krijgen. Als startende ondernemer mis je vaak ook het budget of de ruimte om iemand aan te werven die zich met zulke zaken bezig houdt, laat staan om zulke ogenschijnlijk banale zaken uit te besteden. Gelukkig lost het toegankelijke Canva al die problemen voor jou op. De gratis tool heeft een lage instapdrempel waar je zo overheen bent en laat je snel professioneel ogende prenten bewerken. Handig voor het ontwerpen van banners op Facebook of aangepaste profielfoto’s, maar ook voor het personaliseren van presentaties. Canva werkt onder andere met enkele toegankelijke templates die je in voorgekauwde formaten in kan zetten voor het platform naar keuze.

De online tool kan nooit de diepgaande functies van de Adobe Creative programma’s vervangen, maar bieden genoeg ruimte om de minder doorslaggevende zaken zelf aan te pakken. Zo hoef je enkel nog maar professionals in te schakelen om essentiële bedrijfszaken als een logo en een huisstijl klaar te stomen.

Canva kost je niets en biedt je een hapklare tutorial om aan de slag te gaan. Zeker handig om eens vrijblijvend  een kijkje te nemen.

canvabig.png