Codecademy

Codecademy helpt je in korte, overzichtelijke stappen op weg met de basis van programmeren. Je kunt op het gratis online platform aan de slag met onder andere HTML, JavaScript en Python. Iedere cursus valt in een gegeven aantal uren af te ronden en bouwt gradueel op in moeilijkheid. Het grootste voordeel aan Codecademy is dat je in een interactieve online omgeving specifieke taken leert uitvoeren met één of meerdere  programmeertalen tegelijk. Je kunt bijvoorbeeld echt een website leren maken, in de plaats van eerst HTML aan te leren en vervolgens CSS.

codeacabig.png

Codecademy is ideaal voor de beginnende ondernemer die op een innovatief software-idee broedt, maar de technische kennis mist om wat zaken te testen. Je leert jezelf gratis coderen en kunt meteen beginnen werken aan een prototype van jouw project.

Wil je Codecademy een keer aan de tand voelen? Dat kan gratis op de officiële website van de service. Wil je meer uit de tool halen, dan kun je voor een abonnementsprijs van twintig dollar per maand voordelen als uitgewerkte leerplannen en persoonlijke adviseurs raadplegen.