Zapier

Misschien ken je alvast If This Then That (IFTTT), of je hoorde al een keer over een gelijkaardig programma dat verschillende tools en apps met elkaar laat samenwerken. Zapier doet exact dat, tot op een verregaand niveau. Om het in technische termen uit te drukken: Zapier is een tool die API’s maakt. Dat wil zeggen dat het een brug bouwt tussen verschillende software die in eerste opzicht niets met elkaar te maken hebben.

Zapier geniet uiteenlopende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch op Facebook posten van een recent gestuurde tweet, of het standaard opslaan van jouw Discover Weekly Spotify playlist in een Google spreadsheet.

Het fijne aan Zapier voor ondernemers is dat je de tool kunt toepassen op uiteenlopende andere tools die we de voorbije jaren alvast aanraadden. Zo kun je het programma gebruiken om verschillende toepassingen te linken met Slack, en bepaalde inkomende mails te laten oplijsten in een Trello-bord.

De voornaamste reden waarom je Zapier zou gebruiken in de plaats van bijvoorbeeld If This Than That, is dat het programma je verdere personalisatie en toepassingsmogelijkheden biedt. Denk bijvoorbeeld aan linken leggen tussen verschillende programma’s die verder gaan dan één stap (dus bijvoorbeeld twee programma’s op één actie laten reageren, in de plaats van één).

Je kunt Zapier gratis gebruiken tot op vijf verschillende ‘zaps’ toe. Wil je meer bruggen bouwen tussen verschillende toepassingen in jouw onderneming, dan kost de tool je minstens 20 dollar per maand.

zapierbig.png