THINK with people voor scholen

Op ondernemen staat geen leeftijd. We merken dat veel studenten ondernemerschap perfect kunnen combineren met succesvol studeren. Daarom zetten steeds meer onderwijsinstellingen 'ondernemerschap' op de agenda. Niet alleen om ondernemen bij studenten te stimuleren, maar ook om hen te informeren en te inspireren. Ook hier helpen we graag.

Hoe we dat doen, hangt af van de vraag, de verwachtingen en de wensen van de onderwijsinstelling. Dit zijn drie voorbeeld trajecten:

Maak je studenten wegwijs in het ondernemerslandschap

In deze 1,5 uur durende interactieve sessie leren we de studenten de wereld van het ondernemerschap in België kennen. Studenten krijgen hier de basis mee over het wat betekent om te ondernemen, waar ze terecht kunnen voor hulp, advies en ondersteuning en met welke factoren ze dienen rekening te houden als ondernemer.

Meer over deze sessie:

Geef jouw studenten een intensieve vuurdoop in het ondernemerschap

De studenten zijn, al dan niet in opdracht van de academische instelling, met ondernemerschap bezig. Ze hebben een idee, ongeacht de sector, en ze moeten hier rond een business plan uitwerken. Wij begeleiden ze in het proces van het uitwerken van een idee tot een concept met een duurzaam business plan in een traject van 5 sessies van telkens 2 uur.

Programma:

Maak van jouw studenten succesvolle ondernemers

Ondernemen (van)op de schoolbanken kan perfect in combinatie met het behalen van een diploma. Veel studenten zetten daarom ook al vroeg de eerste stappen in het ondernemerschap. Als academische instelling is het dan ook belangrijk de ondernemende studenten voldoende ondersteuning te bieden in het ondernemerstraject. Wij begeleiden ze in 7 sessies van telkens 2 uur in het proces van het uitwerken van een idee tot concept naar een duurzaam en succesvolle onderneming waar ze onmiddellijk mee aan de slag kunnen.

Programma:

Binnen deze onderwijsinstellingen organiseerden we al projecten of workshops: Sint-Lucas Hogeschool, Odisee, KU Leuven, Universiteit Gent, Hogeschool Gent, Howest en Vives.

Staat ondernemerschap ook binnen jouw onderwijsinstelling op de agenda? Laat ons samen bekijken hoe we je kunnen ondersteunen. 

Els gaf tips bij dromen realiseren.
Leuke ervaring wederom, op naar volgend jaar!

zegt Joke Van Speybroeck, docent Campus Zomergem, deelnemende school bij ‘Ondernemer voor de klas’ van Vlajo

Deze onderwijsinstellingen werkten al succesvol samen met THINK with people: