Van die mailtjes die deugd doen!

Graag deel ik dit geweldig deugddoend verhaal met jullie.

Ongeveer anderhalf jaar geleden ontmoette ik Claire Tobback, toen nog founder van Klaer, een online platform met als doel de offline retail weer een boost geven. Ze werd me voorgesteld door een andere ondernemer uit mijn netwerk, met het voorstel om samen een koffie te drinken. Want zo gaat dat nu eenmaal in startup middens.

Vanaf die middag in augustus 2017 hou ik contact, plannen we op regelmatige basis een update koffie in, deel ik opportuniteiten uit mijn netwerk, en ben ik bij gelegenheid degene die de lastige vragen durf te stellen, gezien mijn achtergrond in de retail.

Claire durft zichzelf in vraag te stellen en te zoeken naar de juiste expertise in haar eigen netwerk en daarbuiten. Daardoor slaagt ze erin om haar idee te verfijnen. De meest recente uitdaging was zélfs voor Claire een stevige: haar start - up idee pitchen voor de Fashion Circle van Comeos.

Hoog tijd om haar pitch naar de next level te brengen, want een concept pitchen waarbij klant, online en offline retailer in de pap te brokken hebben, voor een zaal specialisten, is geen sinecure.

Hoog tijd dus om ook onze pitchqueen Sara in te schakelen om de puntjes op de i te zetten. Nog een powertalkske voor het afscheid en Claire was helemaal klaar voor om Click en Fit te pitchen.

27 februari 2019, ongeveer anderhalf jaar na onze eerste ontmoeting, na vele koffietjes en mailtjes over en weer, met telkens hulp die Claire een stap vooruit hielp, stond ze, mét epauletten voor de Fashion Circle van Comeos en zette ze haar startup er neer zoals het hoorde: met effect en duidelijk!

Diezelfde avond, om 23:15, stuurde ze me nog dit deugddoende mailtje door.

Dag Els,

Even om te laten weten dat de presentatie daarnet heel goed is verlopen! Het begon wel spannend, want ik had plots maar 10 min. ipv 15 omwille van technische problemen en vertraging, maar ik heb gewoon mijn verhaal gebracht en wat minder details gegeven. Iedereen was flink aan het noteren en de boodschap is in elk geval blijven hangen, want de organisatrice (hoofd van Fashion Circle) sloot af met: "dat zou ik inderdaad handig vinden, zo uw kleedje gaan passen en er meteen een schoen bij krijgen." In 1 zin perfect samengevat waar het om draait: een geweldige klanten beleving! :-)

Daarna ook nog even kunnen napraten met Van Haren schoenen, Chaussures Maniet en iemand van Albert Heijn die ook oprecht geïnteresseerd leek. Nu hopen dat er op termijn iets concreets uit kan vloeien, maar het zaadje is alvast gepland!

En 1 ding is zeker: zonder jou en Sarah had het nooit zo goed geweest, dus nogmaals many many thanks, écht, jullie zijn mijn heroes!

Veel groetjes,

Claire

En daarvoor doe ik het, samen met mijn team: advies op maat, onbeperkt in tijd!