Tigers, sterke ondernemende vrouwen in ons netwerk!

Vandaag lanceren we de ‘Tigers’, een selectie van sterke ondernemende vrouwen uit ons netwerk. Als CEO van THINK with people is netwerken voor mij een essentieel onderdeel van zaken doen. En het idee om ondernemende vrouwen in de kijker te zetten speelde al lang. Een korte ontstaansgeschiedenis.

2014

Voor de allereerste keer breng ik een bezoek aan de Verenigde Staten. Arts & crafts zijn daar al volledig ingeburgerd in de hipster scene. Thrift stores zijn een vanzelfsprekendheid in elke zichzelf respecterende stad. Als retail expert kon ik dus alleen maar binnen gaan bij de Fancy Tigers. Ik was aangetrokken door de naam en de uitstraling van de winkel. Knap hoe ze erin slaagden om met de lay out, de look and feel en het aanbod hun visie vorm te geven:

To inspire people to reach their crafting potential through modern and sustainable supplies and quality instruction. We believe that making things by hand makes people feel better and that if more people made things, the world would be a better place.

Beleving op de winkelvloer was toen én nu nog steeds, mijn ding. De Fancy Tigers was een bom aan inspiratie op àlle vlakken!

2017

Beeld je de volgende setup in. Een netwerk evenement in het startup ecosysteem ergens in Vlaanderen. 3 vrouwen wisselen van gedachten aan een hoge tafel. Het gesprek is zeer geanimeerd, vol positieve energie. Raad en daad wordt uitgewisseld. Afspraken in de toekomst worden vastgelegd. We zijn overtuigd van onze unieke waarde en kracht. Toevallig dragen we allemaal een kledingstuk of accessoire met tijgermotief. Het woord Fancy Tigers popt weer op in mijn hoofd. Ik wil er iets mee doen. Ik spreek Michèle Vanparys aan. Michèle is een creatief, grafisch en vrouwelijk ondernemend talent. Ik wil dat ze mijn gevoel en de energie van die ondernemende vrouwen in een beeld of een tekening vat. De Edgy Tiger krijgt vorm.

2017 - 2021

De tekening geraakt vergeten, het idee verdwijnt van de radar. 

2021

Van thuis uit werken. Het bouwen aan je netwerk en je kennis op punt houden is geen evidentie in deze home office set-up. Er komt sleet op de formule van de online koffietjes en de skyperitieven. Ik besef maar al te goed hoe waardevol mijn community van entrepreneurs is, met een streepje voor aan de vrouwelijke onderneemsters. Blijkt dat ik spontaan de extra mijl ga voor hen. Dat heeft alles te maken met mijn eigen ondernemerstraject, waarbij ik een ruim netwerk van ondernemende vrouwen heb gemist. 

Daarom maak ik vanaf nu graag plaats op de website van THINK with people voor Tigers, sterke ondernemende vrouwen. Ik stel ze kort voor en geef graag mee waarom ik ze in de schijnwerper zet.

Stuur me een mailtje op els@thinkwithpeople.be als je bij één van hen een introductie wil. Zo helpen we elkaars netwerk te versterken.