Interactieve content maken voor je website, het is makkelijker dan je denkt!

Zoek je leuke content om de aandacht van je bezoekers vast te houden? Op zoek naar een originele manier om engagement te creëren bij de bezoekers van je website? Dan kan interactieve content voor jou een behoorlijke effectieve marketingtool zijn.

En bovendien niet zo duur, want er bestaan heel wat handige en gebruiksvriendelijke tools om leuke, inspirerende en interactieve content te creëren. Vraag Google maar eens naar content creation tools en je vindt er meteen honderden. Om je de tijd van het zoeken naar de geschikte tool te besparen, laten we je meeproeven van onze ervaring. Dit zijn enkele content tools die wij vaak gebruiken.

Slideshare, één van de meest gebruikte sites ter wereld, is een online platform waarop je presentaties kan sharen en downloaden, maar je kan de site ook gebruiken om webinars te organiseren. Je kan ook heel snel en gemakkelijk presentaties embedden op je site.

apester.png

Met Engageform, Apester of - de meest bekende - Typeform maak je in een handomdraai online formulieren in alle vormen, maten en gewichten. Een poll, contactformulier of enquête heb je meteen in elkaar gestoken, maar ook voor een ludieke online quiz kan je deze tools gebruiken.

Ook handig om dingen te weten te komen over je bezoekers: een online calulator. Daarmee geef je je (potentiële) klanten de mogelijkheid om hun kosten te berekenen of om een inzicht te krijgen in hun rendement wanneer ze voor jou product kiezen. Er zijn verschillende tools op de markt waarmee je in no time zelf een calculator in elkaar steekt. Calculoid is er één van, uCalc is een andere. 

Wil je de ontstaansgeschiedenis van je bedrijf op je site zetten, dan kan Capzles je helpen. Met de online tool maak je multimedia timelines die je in geen tijd op je eigen site kan embedden.

capzles.jpg

Met Mapme maak je interactieve kaarten voor je website, zonder dat je enige kennis van programmeren of coding nodig hebt.

Heb je ervoor gekozen om op je site met geluidsfragmenten te werken, dan kan je niet om Audacity heen. De populaire geluidseditor is open-source - gratis dus - en hij geeft je de kans om geluidsfragmenten te bewerken en in te korten. En je kan ze ook omzetten naar andere formaten. Audacity is vooral populair bij pc-gebruikers. Wie op een Mac werkt, gebruikt allicht Garageband.

Heb je niet veel kaas gegeten van grafisch design, maar wil je toch mooie visuals maken voor je website? Dan is Canva beslist een handige online tool. Je kan de tool beschouwen als een Photoshop voor dummies. Ga aan de slag met één van de vele templates en je hebt in geen tijd een knappe visual gemaakt. Als een echte designer. 

canva.png

Wil je een stapje verder gaan en ook infographics maken voor je site? We snappen het helemaal. Infographics zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook heel effectief, want ze nodigen heel erg uit om gedeeld te worden. Helaas: ze maken, dat is een vak apart. Met tools als PiktoChart of Infogram timmer je na een beetje oefening toch snel een leuk exemplaar in elkaar.  

Heb je in dit korte lijstje nog niet gevonden wat je zoekt? Browse dan even door het web. De lijst met handige en leuke tools om content voor je website te creëren, is vrijwel eindeloos. Veel succes!