Als zelfs Nafi Thiam een coach nodig heeft, waarom jij niet?

justyn-warner-541663-unsplash.jpg

Zou Nafi Thiam zo goed zijn als ze vandaag is, zonder haar coach Roger Lespagnard? Zou Pieter Timmers zijn zilveren medaille op de Spelen gehaald hebben zonder Ronald Gaastra, de topcoach naast hem? De kans is klein.

Feit is: alle kampioenen en recordhouders in de sportwereld hebben een coach die hen naar betere prestaties stuwt. Die hen hen aanspoort om hun techniek aan te scherpen en hen motiveert om telkens beter te doen. Die hen helpt om beter te worden dan hun concurrenten. Ongeacht hun status in de sport, professionele atleten overal ter wereld laten zich bijstaan door een coach.

Wat hebben de meest succesvolle mensen over heel de wereld gemeen? Juist, ze laten zich allemaal bijstaan door een coach.

Als topsporters zoals Nafi Thiam en Pieter Timmers een coach hebben, waarom zou jij er dan geen kunnen gebruiken? Alle succesvolle mensen in jouw business laten zich immers ook coachen.

Een coach is geen consultant

Net zoals in de sportwereld, houdt een coach je scherp en helpt hij je om een voorsprong te nemen en te houden op je concurrentie.

Een coach observeert en helpt je om patronen in je leven te benoemen. Patronen die je tegenhouden, maar ook patronen die je een boost geven. Hij/zij stelt je de juiste vragen om tot de grond te komen van wat je doet en waarom je misschien het gevoel hebt dat je vastzit.

Vergis je niet: een coach is geen consultant. Een consultant huur je in om je advies te geven, om je te zeggen wat je moet doen. Een coach werkt samen met je en helpt je om te benoemen wat je nodig hebt. Hij/zij gidst je om zelf de antwoorden te vinden, oplossingen die altijd al in je hebben gezeten, maar die je er zelf niet uitkreeg.

Vind de juiste coach

Je hebt heel veel verschillende coaches: carrièrecoaches, businesscoaches, gezondheidscoaches, spirituele coaches. Als er een nood voor bestaat in de samenleving, dan kan je er zeker van zijn dat er een coach voor bestaat. Het komt erop neer om de juiste coach te vinden. Iemand die je vertrouwt en waar je je goed bij voelt, maar die er tegelijkertijd in slaagt om je uit je comfortzone te halen. Dat is de enige manier om tot resultaten te komen.

Zoek een coach die beslagen is in het pad dat voor je ligt. Die ervaring heeft met het traject waar je voor staat. Die weet met welke vragen je zal worstelen nog voor je er zelf aan toe bent. Dat is niet gemakkelijk en vraagt wat tijd en geld, maar je zal zien: het wordt een investering die loont.

Zit je met een idee en weet je niet of ondernemen iets voor jou is? Probeer je een onderneming op poten te zetten, maar kan je wel een ervaren gids gebruiken? Kom dan eens langs bij Think With People. Wij luisteren naar je ondernemersverhaal en kijken hoe we je verder kunnen helpen. We stellen onze eigen expertise ter beschikking, en geven je toegang tot ons uitgebreid netwerk aan experts en ervaringsdeskundigen.