Wat is Wonder?

Sound Art in Public Spaces - Raquel Castro

Sinds juni 2020 ben ik lid van de Think Tank van Designregio Kortrijk. Designregio Kortrijk helpt bedrijven, organisaties, steden, projecten of producten innovatiever en creatiever worden. De Think Thank is een ontmoetingsplek waar Stijn Debaillie, de coördinator van Designregio Kortrijk en zijn team hun werking en impact in vraag stellen en in dialoog gaan met alle stakeholders.

Open gesprekken, wijze inzichten en ook acties worden opgetekend tijdens deze bijeenkomsten. Eén van de challenges die voor de zomer op de agenda stond was niet de minste:

Hoe kan Designregio Kortrijk zijn expertise en community beter inzetten om zo minder afhankelijk te zijn van subsidies én een nog waardevollere gespreks- en zakenpartner worden voor bedrijven, organisaties, steden en projecten.

Met THINK with people gaven we hen inzicht aan de hand van ons business model framework, waarbij een model wordt vorm gegeven op basis van ambitie, talent en maturiteit van de markt. Met deze inzichten gingen ze aan de slag. We brachten dan ook met plezier aan één van de initiatieven waar ze vanuit hun sterktes aan hebben meegewerkt: Wonder - Kortrijk Creativity Festival, dat liep van 15.10 tot 14.11.2021

Verwondering en optimisme stonden een maand lang centraal in een inspirerend parcours op de voormalige Van Marcke site - ook gekend als de oude De Coene site - in Kortrijk.

Het was indrukwekkend, geslaagd en verrijkend. De werking van Designregio Kortrijk werd er perfect in woord, beeld en daad getoond en maakte deel uit van een reeks van tentoonstellingen, kunstinstallaties, workshops, lezingen, innovatieve projecten en verrassende presentaties die aan de slag gingen met het thema ‘Please Have A Seat’.

Voor deze gelegenheid namen we graag plaats in de Matchbox, de installatie van Designregio Kortrijk op Wonder als een heerlijke metafoor voor de vele duizenden matches die Designregio Kortrijk, tussen ontwerper, gebruiker en producent al heeft gerealiseerd en nog zal faciliteren in de toekomst.