Steeds op zoek naar expertise.

Bij het begeleiden van het innovatieproces binnen KMO ‘s komen we in de gesprekken met de intrapreneur vaak uit op heel specifieke vragen waarbij alleen een expert, een bedrijf of een instelling het antwoord biedt. Daarom breiden wij het ecosysteem van THINK with people dagelijks uit met nieuwe expertise waardoor wij de intrapreneur kunnen linken aan de man, vrouw, het bedrijf of de instelling die hij of zij nodig heeft om het innovatief concept naar het volgende niveau te tillen.

De afgelopen weken verrijkten we ons ecosyteem met heel veel expertise in de agri - en foodsector. Door deze initiatieven hier op een rijtje te zetten willen we graag de mensen die we in deze context leerden kennen even het podium geven.

Greet Ghekiere van Inagro: Inagro staat voor een team van deskundigen in onderzoek & advies in land- en tuinbouw, die klaar staan voor onafhankelijk advies op maat van de land- en tuinbouwers. Ze doen praktijkgericht onderzoek in functie van rendabele innovaties in de West-Vlaamse land- en tuinbouw. Door een bezoek aan hun site krijg je eventje de kans om plaats te nemen in de food - teletijdmachine.

De FR&Dhal: In Roeselare, het hart van de West-Vlaamse voedingsindustrie, staat het Huis van de Voeding. Het doel van dit innovatiecentrum is om kennisinstellingen, bedrijfswereld en overheid dichter bij elkaar te brengen. Eén van de initiatieven die dit huis herbergt is de FR&D hal, deze bestaat uit een serie pilootapparatuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorgactoren.

Winnewald Jonckheere van AMNorman: Dit bedrijf houdt van klare taal als het over complexe regel- en wetgeving in de voedingsindustrie gaat. Ze zijn de onafhankelijke competentie-, advies- en opleidingspartner voor bedrijven in de voedingssector en diervoedersector. Ze noemen zichzelf Normanisten en zijn met hun uitgebreide ervaring in de voedingssector, diervoedersector, productontwikkeling en kwaliteitsmanagement de ideale partner om te adviseren, ondersteunen en op te leiden. De bevlogen CEO Winnewald Jonckheere en zijn team hebben allemaal als uiteindelijk doel om bedrijven te voorzien van kennis en expertise, optimalisatie en implementatie zodat de onderneming die ze hebben begeleid of geholpen met voldoende bagage zelfstandig aan de slag kunnen.

Inge Arents en Marie Demarcke van Flanders’ Food: Judith Ketelslegers, één van onze Tigers, stelde ons voor aan Inge Arents, de managing director van Flanders’ Food. Dat bracht ons op een zonnige voormiddag naar hartje Brussel waar we kennis maakte met het team dat instaat voor het ondersteunen van voedingsbedrijven in het initiëren, uitdenken en implementeren van innovaties in voedingsproducten, productiesystemen en nieuwe business concepten. Met de hulp van de juiste partners en onderzoeksinstellingen bezorgen ze informatie en/of financiering om innovaties te doen slagen.

En wat trends in de sector betreft houden we graag contact met Magalie Renard van FoodBev Trendexplorer

Wil je graag met één van deze mensen, bedrijven of instellingen gelinkt worden? Stuur gerust een mailtje naar els@thinkwithpeople.be. Zij maakt met plezier tijd voor een match.