Judith Ketelslegers

Judith en ikzelf werden aan elkaar voorgesteld door Emmeline Byl, de community manager van Imec.istart. Ik ben er zelf mentor. Met haar startup is ze toegelaten tot het acceleratie programma van Imec.istart. Je hebt dus onmiddellijk door dat het een vrouw met ambities is.

Ik zou ze omschrijven als de nobele ondernemer-startup founder. Haar onwaarschijnlijke inzichten geeft ze vorm in haar bedrijf Forsightee waarmee ze datagestuurde verkoopprognoses voor ultra verse levensmiddelen helpt opmaken. Zo wil ze deze inzetten om de voedingsindustrie duurzaam te maken en dat voor àlle partijen in de waarden ketting.

We gingen aan de praat over businessmodellen en hoe de persoonlijkheid en de ambities van de founder daarbij een rol spelen. En zoals het een historica betaamt zette het haar aan het denken. We houden contact per mail en ik speel met plezier opportuniteiten door naar haar in de voedingsindustrie.

Judith koos niet voor de makkelijkste weg om haar onderneming uit te bouwen, maar ze weet wat ze wil en is er vast van overtuigd dat Forsightee een structureel antwoord kan bieden op te veel produceren, te veel aankopen, te veel kopen en te veel weggooien. Volgens mij speelt het bekijken van de wereld door de bril van een historica hier wel een beetje. We leren uit het verleden … .Nu nog wat meer klanten overtuigen, maar gezien haar passie en clevere kijk op de dingen kan dat geen probleem zijn.

Foto uit Datanews