Gary Vaynerchuck

De luidruchtige stijl waarop Gary Vaynerchuk zijn wijsheden aan de man brengt, is voor veel mensen zonder twijfel een acquired taste. De New Yorkse ondernemer met Wit-Russische roots steekt zijn eigen succes niet onder stoelen of banken en schreeuwt zijn kennis over alle daken. Gary Vee loves to hustle en dat zal je geweten hebben. Gelukkig kunnen we Vaynerchuk dankbaar zijn dat hij zo te koop loopt met zijn kennis. De tips die hij tijdens keynotes, dagelijkse vlogs en vele interviews meegeeft, zijn zonder twijfel relevant. Als één van de pioniers in e-commerce wist hij de kleine drankenhandel van zijn ouders tot een miljoenenbedrijf uit te bouwen. Elf jaar later lanceert hij een tweede topbedrijf VaynerMedia, waarin hij strategische support in digitale marketing biedt aan grote ondernemingen als PepsiCo en General Electric. Ook kan je hem bij de vroege investeerders in jonge topbedrijven als Facebook, Twitter en Instagram rekenen. Een goed beeld van zijn investeringen krijg je onder andere op AngelList, al staan daar niet alle bedrijven op vermeld.

De kracht van Gary Vee ligt vooral in zijn analytisch vermogen. De ondernemer handelt zeer snel en anticipeert situaties op buikgevoel. Zo vertelt hij zelf dat hij een beduidend hoger EQ dan IQ heeft, wat hem genoeg emotionele vaardigheid geeft om succesvol te handelen op voorgevoel.

Bij momenten loopt de mondige ondernemer wat ver voor op zijn generatiegenoten. Zo vertelde hij dit jaar nog tijdens een keynote dat hij Google AdWords helemaal afzweert en zich volop focust op Facebook Ads doordat hij daar een groter bereik mee haalt. Dat terwijl veel grote bedrijven zich nog maar pas durven wagen aan het adverteren via Google.

Gary Vaynerchuk vind je gemakkelijk online via zijn eigen YouTube-kanaal, een reeks uitgebreide boeken en veel keynotes. Een YouTube search of zelfs gewoon een snelle Google zoekopdracht brengt je al bij een hoop van zijn relevante content.