Charging Batteries

Het is en blijft een uitdaging om in een home office set up te netwerken. Bij het online netwerken is er minder de mogelijkheid tot niet ter zake afdwalen, is er minder kans tot inspelen op toevalligheden en herinnert de computer je eraan dat de tijd op is. Er is ook geen kans om nieuwe lunchadresjes uit te proberen of hippe, nieuwe koffiebars te verkennen.

Daarom besloot ik een paar weken terug om een hele dag erop uit te trekken, COVID safe en goed voorbereid.

Mijn uitvalsbasis werd Kortrijk, waar ik me in de leuke nieuwe lunch- en koffiebar Salie van Hangar K installeerde voor de enige call op het programma die dag, met één van onze experts Magalie Renard. Zij tipte me het nieuw initiatief, Alice Down The Rabbit Hole, in de foodindustrie als afsluiter van ons gesprek.

Koffie werd die dag gedeeld met Eva, digitale marketeer van Improdent, waar ik leerde dat een goed georganiseerde tandarts tegenwoordig zijn eigen 3D print atelier heeft, wat dan weer leidt naar nieuwe businessmodellen en dus een nieuwe go-to-market aanpak.

Volgende stop is Bekaert Deslee, een onderneming met internationale faam die ik al even volg. Hoog tijd dus om een update in te plannen met hun co-creation manager Anna Maria Cornelia de Gersem, die me steeds weet te verrassen met nieuwe inzichten en bedenkingen rond circulariteit in deze aparte business. Sinds onze lunch is hun platform ‘Transparent Circularity’ actief, waar ze terecht fier op mogen zijn. Vanzelfsprekend dwalen we af tijdens onze lunch op de markt van Kortrijk naar tuinieren, breien, reizen ,linkshandig schetsen en het platform voor de textielindustrie, Ellie.Connect.

Kortrijk zonder een bezoekje aan Barco, is not done. Er is altijd iets op te steken bij hun innovatie manager Guy Van Wijmeersch. Hij is ook degene die ons op het pad bracht van de Kickbox van Adobe, die we verder uitgewerkt hebben tot onze Innovation Kit. Deze namiddag koffie bracht ons bij Ubuntoo, een platform dat bedrijven en overheden helpt bij het realiseren van hun milieudoelstellingen. Ook twee boekentips kreeg ik mee. Subscribed van Tien Tzuo over de shift van producten verkopen naar services en Innovation Accountancy van Ester Gons over hoe meetbaar het innovatie ecosysteem van je bedrijf is. We sloten ons gesprek af met de fijne gedachte dat intrapreneurship een mooie uitdaging blijft om voor te gaan.

Er kon geen mooiere conclusie zijn van de dag.